De coach

Coachen begint bij openheid en vertrouwen

Hallo, wat leuk dat je mijn website hebt gevonden en tijd maakt om meer te weten te komen.

Mijn naam is Ellen van der Knaap en sinds 2005 ben ik actief als coach en verandermanager. De bedrijfsnaam Arrow Coach komt voort uit mijn persoonlijke drive voor doelgerichtheid. Mijn visie op coaching zit op bewustwording. Bewust op zoek naar nieuwe inzichten in je eigen gedrag en je eigen patronen. Dat is de kracht van verandering! 

Ik begeleid dit proces van bewustwording met openheid en vertrouwen in jou als mens. Met warmte en aandacht vanuit mijzelf. Ondersteunt door mijn kennis en mijn ervaring als coach en als verandermanager.

Mijn eigen loopbaan

Lang geleden begon ik mijn loopbaan in de dienstverlenende sector. Het toerisme, de uitzendbranche en vervolgens in de limonade industrie. Pionieren, organisaties helpen bij het opzetten of verbeteren van activiteiten en processen bleek mij op het lijf geschreven. Ten eerste haalde ik energie uit de complexe vraagstukken die ik kreeg voorgeschoteld. Daarnaast kreeg ik de kans om met interessante mensen en op mooie plekken te werken.

Toch duurde het nog even voordat ik bewust mijn eigen passie kon vormgeven. Ik moest eerst mijn eigen leerproces doormaken. Ik moest mij bewust worden van mijn kracht en die passie. Een HBO in deeltijd en de opstart van mijn eigen bedrijf als interim manager werden in 1998 een feit. Destijds was de wereld nog niet veroverd door Facebook en LinkedIn, dus ging ik zelf de boer op om opdrachten binnen te slepen. Gelukkig had ik de nodige ervaring en een leerzame opvoeding genoten om dit goed op de rit te zetten. Niet veel later was mijn eerste interim klus in de bedrijfsvoering een feit.

Gewone mensen, die tot bijzonder dingen in staat waren

Ik begeleidde verandertrajecten, hielp bij procesoptimalisaties en professionaliseringsslagen. Precies waar ik goed in was en wat ik op dat moment graag wilde doen. Zo ontdekte ik een volgend element van mijn passie: de mensen achter de organisaties, die ook met alle veranderingen moesten dealen. Ontzettend veel gewone mensen die tot bijzondere dingen in staat waren, maar hier simpelweg niet de tijd of ruimte voor kregen. Stress, druk van bovenaf of onzekerheid belemmerde die mensen in hun kunnen. Zo zonde! Ik wilde leren hoe ik deze mensen op professionele wijze kon ondersteunen.

Dus in 2005 volgde ik mijn eerste opleiding tot coach en begon ik managers en ondernemers te coachen. Door mijn werkervaring als verandermanager kon ik mensen niet alleen coachen op persoonlijk vlak, maar ze ook voorzien van concrete adviezen. Mijn werkstijl is professioneel en doelgericht, tegelijkertijd open en ongecompliceerd.

“Organisaties kunnen niet ontwikkelen, mensen wel” – Ellen

Coach met een doel

Nu, flink wat coach & trainers-trajecten, workshops en aanvullende opleidingen verder, heeft mijn missie vorm gekregen. Ik zie een wereld waarin iedereen rent, vliegt, springt, vliegt, duikt, valt, opstaat en weer doorgaat. Steeds weer opnieuw. Toenemende digitalisering en globalisering vragen meer van ons en onze organisaties dan ooit tevoren. We zijn online continu in contact en toch, ECHT communiceren doen we steeds minder. En we maken al helemaal geen tijd meer om stil te staan bij wat we zélf belangrijk vinden. Wanneer ik een klein stukje kan bijdragen aan een wereld waarin we weer op een ontspannen manier kunnen werken, ontwikkelen en ondernemen, dan is mijn missie geslaagd.

Arrow Coach – Voor meer werkplezier.

Opleidingen & Certificering