Organisatie ontwikkeling

Groei & professionalisering begint bij de mens!

Hoe blijf je als organisatie staan voor kwaliteit in een wereld waarin de maatschappelijke dynamiek steeds weer zorgt voor het bijstellen van je doelen en processen? Voor je het weet sta je 1-0 achter op de rest. Arrow helpt organisaties bij deze ontwikkelingen. Want het altijd begint bij de ruggengraat van de organisatie: mensen.

“Gewone mensen zijn tot bijzondere dingen in staat.”

Arrow is gespecialiseerd in de begeleiding van teams tijdens organisatieontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering van (semi) publieke sector. We treden met name op als change manager en als coach. Ook adviseert Arrow gewenste cultuur (gedrag) veranderingen en optimalisatie van processen. En we transformeren uit elkaar gevallen teams in goed geoliede machines.

Vraag advies aan

Herken jij deze dingen in jouw organisatie?

  • De ontwikkelingen in digitalisering zijn intensief. Hoe houden we de processen scherp en in control?
  • Het lijkt wel of we steeds twee stappen achter lopen terwijl we continue proberen te verbeteren! Hoe draaien we het tij?
  • De klant heeft torenhoge verwachtingen, vooral als het gaat om dienstverlening. Hoe managen we die verwachtingen?
  • Agile, scrum, lean. Nieuwe werkvormen, maar wanneer zetten we wat in en waarom? 

Dan is het een idee om Arrow mee te laten denken!

Door onze ervaring in de bedrijfsvoering weten we wat het betekent om het complete huishouden van een grote organisatie te moeten regelen. Er wordt vaak vergeten dat het nog altijd mensen zijn die aan de basis staan van deze operatie. Daarom gaat Arrow uit van de kracht van mensen.

Onze aanpak zorgt ervoor dat mensen optimaal kunnen presteren. Eerst halen we de ruis uit communicatiestromen en inefficiency uit processen. Vervolgens krijgt talent de ruimte en besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ontstaat een klimaat waarin innovatie en groei met open armen wordt ontvangen. Door de voltallige organisatie.

Ontwikkeltrajecten bedrijfsvoering

In eerste instantie ontstaat vaak enige weerstand bij nieuwe ontwikkelingen, die voor reuring en gedoe zorgen op de werkvloer. Het managen van transities en ontwikkelingen vraagt om daadkracht, verbindend vermogen en bewustwording. Arrow heeft die eigenschappen in huis.

Vraag advies aan

Incompany communicatie trainingen

Een goedlopende organisatie valt of staat bij onderlinge communicatie van de medewerkers. Nog te vaak ontstaan onnodige problemen of vertragingen, omdat er ruis op de lijn zit. Kennis over communiceren kan die ruis elimineren. Arrow geeft trainingen op het gebied van onderlinge communicatie en feedback geven. Zo’n training brengt teams dichter bij elkaar, zodat zij op een soepele en efficiënte manier samen kunnen werken.

Vraag een training aan

Visie ontwikkeling voor teams

Een sterke teamvisie draagt bij aan het behalen van doelen en aan de teamspirit, maar een visie – hoe goed ook –  die niet gedragen wordt door het team, is nutteloos. Arrow zorgt ervoor dat jullie visie er niet alleen op papier goed uitziet, maar ook in de praktijk zijn vruchten afwerpt. Een team, een taak. Daar werken we naartoe.

Meer weten

Werkwijze organisatieontwikkeling

Een wijs man zei ooit: “Als je de wereld wil veranderen, begin dan bij jezelf.”

Voor bedrijven geld: “Wil je jouw organisatie veranderen, begin dan bij je mensen.”

Je kunt van bovenaf de wereld willen veranderen, wanneer het echter van binnenuit niet gedragen wordt, word de situatie onwerkbaar. Zelfkennis is onontkoombaar. Het is de basis van persoonlijke ontwikkeling, en daarmee een essentieel onderdeel van organisatieontwikkeling.  Mijn aanpak met betrekking tot organisatieontwikkeling wordt gevisualiseerd in dit model:

Organisatieontwikkeling Arrow

De volgende pijlers zijn hier leidend in:

  • De juiste mensen met de juiste taken matchen
  • Vertrouwen geven
  • Ruimte creëren voor zelfontplooiing 
  • Verantwoordelijk nemen
  • Een team, één taak

Ervaring: organisatieontwikkeling Justitieel Complex Zaanstad

Een mooi project dat ik in de afgelopen vijf jaar heb mogen doen is het opzetten van de totale bedrijfsvoering voor het Justitieel Complex Zaanstad. Het primaire proces is de verantwoording van Justitie, maar het huisvesting- en servicebeheer lag in handen van een externe partij. Een zogenaamd DBFMO of PPS project. Niet alleen was dit een uitdagend project, het was ook enorm inspirerend om samen met een zelf opgesteld team een doordacht plan te maken en dat vorm en inhoud te geven. Iets opbouwen van scratch!

In deze opdracht kwamen alle disciplines van de bedrijfsvoering bij elkaar. Van het bouwen van een organisatiestructuur tot het uitrollen van de operationele diensten. Uiteraard vergezeld door een continue afstemming met de klant en alle overige stakeholders.

Kan ik jou ook helpen? 

Ja! Maak kennis met Arrow.