Stress Management

Je werkomgeving: stress management van de bovenste plank

Stilstand is achteruitgang! Die kreet nemen we anno 2019 maar al te vaak serieus. We zitten liever in de stress dan in onze luie stoel. En een beetje stress is heel gezond, dat levert vaak mooie prestaties. Het stressniveau in control houden door ‘nee’ te zeggen of even ‘offline’ te gaan is lastig. Dus wordt er gevraagd hoe het ons vergaat, is het antwoord in 99% van de gevallen: druk!

Druk met niks

Waar zijn we dan in godsnaam zo druk mee? Iedere dag opnieuw zetten jij en je team de schouders eronder, want vandaag zijn we druk. Vandaag gaan er stappen gezet worden. Aan het einde van de dag kijken jullie elkaar vragend aan. Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Waar zijn we zo druk mee geweest? De dagelijkse rompslomp is er wederom tussendoor geslopen.

Die alledaagse drukte vraagt heel andere dingen van ons dan eens goed nadenken over strategische keuzes of een toekomstbestendig plan. Voor je het weet ben je weer een dag kwijt aan randzaken. Dat geeft geen voldaan gevoel. Sterker nog, het is uiterst stressvol.

Een snelle wereld en hoge eisen

Zouden het alleen randzaken zijn die jouw aandacht vragen, was het wellicht nog te overzien. Nee, jij moet leidinggeven, strategisch nadenken, de juiste keuzes maken én je day-to-day activiteiten op orde houden. Daarnaast wil je ook nog ‘een leven’ hebben met vrienden, familie en sport. Alles bij elkaar kan behoorlijk wat stress veroorzaken. In steeds meer situaties leggen we de lat irreëel hoog voor onszelf. Daarnaast vraagt de wereld van nu dat we ons continu aanpassen aan al die nieuwe ontwikkelingen, nieuwe techniek en nieuwe manieren van communiceren. En of je ook nog even je klanten tevreden houdt.

Stil staan en reflecteren

Is het nu echt onmogelijk om in de huidige wereld in een gezonde balans te werken en te leven? Gelukkig niet! Je kunt tegelijkertijd je team motiveren, bestuur en klanten tevreden houden en op een ontspannen manier je eigen werk blijven doen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is: met regelmaat even stilstaan.

Stilstaan bij jezelf, bij je werkomgeving, je privéleven en de mensen die daarbij horen. Waar ga je voor, wat is het doel en zit je nog op het juiste pad?

Ben jij misschien een van die millennials die recent de arbeidsmarkt is ingestroomd ? Er wordt genoeg gesproken over het verschil tussen de babyboomers jullie generatie…  en terecht. Door alle communicatie- en data ontwikkelingen van nu bevinden millennials zich in een veel veeleisender omgeving dan destijds voor de babyboomers. Jonge mensen willen net als de andere generaties graag hun volledige potentieel ten gunste stellen van het bedrijf, zijn betrokken en leergierig. Maat houden en beseffen dat je ook even ‘offline’ mag zijn is voor deze groep wel veel belangrijk. Evenals het feit dat je erkenning krijgt voor je acties en talenten en je de ruimte krijgt om op creatieve wijze te ontdekken en ontwikkelen. Hoe ga jij daar mee om?

Om je uit de droom te helpen: er is geen ‘in cement gegoten’ formule voor een stressvrij leven. Processen, mensen, jijzelf: allemaal elementen die zo divers en veranderlijk zijn als het weer. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ik help professionals die kampen met een te hoog stressgehalte, om de balans te herstellen zodat ze de juiste volgende stap kunnen zetten in hun persoonlijke groei & ontwikkeling. Intelligente mensen met ambitie én een privé-leven zijn vaak al goed bezig, een beetje extra hulp maakt  dan dat je sneller terug op koers bent.

Voorkom een burn-out! Erken dat een beetje hulp hierbij op zijn plaats is. Ga voor een ‘gezond’ stressniveau ;-), ik help je daar graag bij. Ga recht op je doel af, zet die eerste stap en maak vrijblijvend kennis met Arrow.

Naar persoonlijke coaching Maak direct een afspraak