11 tips voor meer geluk

Je bent zo rijk, als dat je je bewust bent van wat je al hebt!

 1. Doe de belangrijkste dingen van de dag ’s ochtends als eerste. Geef je energie aan de dingen die het belangrijkste zijn. Het helpt je ook om te bepalen wat voor jou belangrijk is. 
 2. Maak gedurende de dag 3x tijd voor 5 minuten reflectie. We kunnen zo lekke doordenderen en denken dat we daar gelukkig van worden. Maar als je niet stilstaat bij wat je hebt gedaan, levert dat veel minder voldoening.
 3. Maak tijdens het werk tijd voor interactie met collega’s. We kunnen vanuit ons druk, druk, druk zijn, onze omgeving volledig uit het oog verliezen. Even een break en 5 minuten ontspanning door een leuk gesprek creëert meer flow tijdens je serieuze werkzaamheden.
 4. Eindig je dag met de opbrengst van je acties. Bedenk ’s ochtends waar je focus ligt voor die dag en kijk ’s avonds naar het resultaat. Wat heb je die dag gedaan waar je een goed gevoel van kreeg? Wat heb je gedaan waar je van wilt leren. En besef je dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is.
 5. Zoek manieren om mensen te waarderen zoals ze zijn, niet zoals jij wilt dat ze zijn. Het is niet jouw taak om te bepalen wie jouw vriendelijkheid verdient. Het is niet jouw taak om mensen te redden. Het is jouw taak om de mensen te accepteren zoals ze zijn. 
 6. Maak meer tijd voor de vrienden die je al hebt in plaats van nieuwe mensen te willen leren kennen. Stop met tellen met hoeveel je in je leven hebt, alsof een bepaald aantal je meer geliefd maakt. Begin met waarderen hoe zeldzaam en bijzonder het is om zelfs maar 1 goede vriend in het leven te hebben. Niet iedereen heeft dat geluk.
 7. Schrijf elke dag 1 ding op die je kon doen dankzij het functioneren van je lijf. Op de fiets naar je werk of trein, een wandeling maken in de natuur of iemand omhelzen die je lief hebt. Focus je op wat je lijf allemaal doet in plaats van hoe het eruit ziet.
 8. Leer van dingen te houden zonder dat die veel geld kosten. Geniet van simpele maaltijden, van koken, van buiten zijn, van in het gezelschap van een goede vriend zijn, van wandelen, van een goede nacht slaap en goede dag op je werk.
 9. Bel weer eens met je ouders, opa of oma. Merk op hoe leuk ze dat vinden, hoe je hun dag daarmee kunt oplichten. En besef dat niet iedereen de luxe nog heeft om dat te kunnen doen.
 10. Laat zaken los die je niet meer nodig hebt. Begin met kleine dingen zoals je kledingkast opruimen en kleine gedachtes die niets toevoegen. Zo wordt het makkelijker om de grotere zaken los te laten. 
 11. Creëer een financiële challenge voor jezelf. Probeer je uitgaven komende maand eens met 25% te verlagen, door bij iedere impuls aankoop te bedenken of je het echt nodig hebt. Je zult ervaren dat je alle echt belangrijke dingen al hebt én je houdt een leuk bedrag over aan het eind van de maand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *